Søndagsåpent hele året i Nordkapp?
I Nordkapp er det søndagsåpne butikker i sommersesongen. (Illustrasjonsfoto)

Søndagsåpent hele året i Nordkapp?

Nordkapp kan få utvidet perioden som turiststed for en større deler av året.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.02.2021 09:36
Sist oppdatert : 08.02.2021 09:41

Som eneste kommune i fylket er Nordkapp definert som et turiststed av Statsforvalteren i Troms og Finnmark, noe som betyr at butikkene i Honningsvåg og Nordkapp kan holde søndagsåpent i perioden fra og 15. mai til og med 1. september. 

Heidi Pedersen, seniorrådgiver juridisk ved Statsforvalteren i Troms og Finnmark, sier til Radio Nordkapp at det er mulig å utvide Forskrift om Honningsvåg og Nordkapp som typiske turiststed, slik at definisjonen turiststed gjelder for en større del av året. 

Ketil Floer, daglig leder ved Joker Honningsvåg, har bedt Nordkapp kommune jobbe for å utvide perioden der Nordkapp er definert som et turiststed. 

--I Troms og Finnmark er det per i dag kun Honningsvåg og Nordkapp som er definert som typisk turiststed, jf. helligdagsfredloven § 5 sjette ledd, ifølge seniorrådgiver Heidi Pedersen. 

Nordkapp kommune jobber nå med en søknad til Statsforvalteren etter at formannskapet ba kommunedirektøren utrede en sak om at Nordkapp kommune skal søke om å være turiststed en større del av året.


Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS