Kristina Hansen med på åpningen av nye Tana bru
Åpningen av nye Tana bru. Fra venstre: Ordfører i Tana Helga Pedersen, statssekretær Ingelin Noresjø og fylkesråd Kristina Hansen. (Foto: Trond Magne Henriksen, Troms og Finnmark fylkeskommune)

Kristina Hansen med på åpningen av nye Tana bru

En stor dag i Tana med Kristina Hansen fra Nordkapp som en av gjestene.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.09.2020 16:00

Kristina Hansen (Ap), fylkesråd for samferdsel, var tilstede under åpningen av nye Tana bru. 

--Den nye brua er en investering som er et gode for utviklingen av den nordøstlige delen av Norge. Det sa Kristina Hansen, fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, da nye Tana bru ble åpnet tirsdag ettermiddag. 

--I dag er det mange som er glade og fornøyde. Det er sånn det skal være i et langstrakt land som Norge. Denne bruåpningen er svært etterlengtet i denne nordøstlige delen av landet vårt. For det er sånn at Finnmark utgjør en svært ressursrik region som leverer til denne nasjonen, sa Hansen. 

--Det er derfor både naturlig og gledelig at vi i dag markerer åpningen av nye Tana bru. Dette er investeringer som bidrar til bedre flyt i viktige næringer, det sikrer framkommelighet i et langt perspektiv. Det bidrar til befolkningas ferdsel, og det bidrar til reiselivet som vi er så avhengige av, poengterte fylkesråden.

--Naturlig nok er jeg opptatt av god samferdsel: Jeg har presentert våre innspill til Nasjonal transportplan overfor samferdselsministeren. Opprusting av fylkesveier og rassikring er vesentlig for utviklingen her. «Kyst-til-marked»-satsingen vår skal løfte regionen. Staten må også bidra som den gjør med den nye brua, sa Hansen. 

Det er Statens vegvesen som har fått brua bygget til en prislapp av over fem hundre millioner kroner.

Fylkesråd Kristina Hansen avsluttet talen med å gratulere alle sammen med dagen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS