Nedgang i mobiltrafikken på Nordkapp i juli
Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, Nordkapp oktober 2017.

Nedgang i mobiltrafikken på Nordkapp i juli

Færre turister på Nordkapp ga nedgang i mobiltrafikken.
Mobiltelefon
Raymond Elde
Publisert : 12.08.2020 17:33

Telenor har registrert en nedgang i mobiltrafikken ved basestasjonen på Nordkapp-platået i juli måned. 

Antall utenlandske mobiler har gått ned med 67 prosent, mens antall norske mobiler har ått ned med 33 prosent sammenlignet med juli 2019. 

Det er mange basestasjoner i Norge som har større tilbakegang i utenlandsktrafikken enn Nordkapp-platået.  Eksempel: Vigelandsparken 70 %, Nidarosdomen -81%, Geiranger -92% og Trolltunga -92%.

Mye av tilbakegangen kan tilskrives reiserestriksjonene etter koronaspredningen, men varierende vær kan ha ført til at norske gjester langt fra erstattet fraværet av utenlandske turister. 

--Vi har egen basestasjon på Nordkapp-platået. Derfor kan vi måle veldig nøyaktig hvor mobiltelefonen befinner seg, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, til Radio Nordkapp. 

Mobility Analytics-tjenesten bruker bare datasett fra grupper på minst 20 personer eller mer, som aggregeres og anonymiseres før de kan analyseres til ulike formål. Dersom det er mindre enn 20 personer på en lokasjon vil datasettene bli forkastet, og det vil ikke være mulig å re-identifisere en enkeltperson eller en spesifikk mobiltelefon. Personvern har stått sentralt for tjenesten helt fra starten og Mobility Analytics har også blitt presentert for Datatilsynet. Alle dataene lagres også hos Telenor Norge, som er underlagt sikkerhetsloven og dermed ekstra strenge sikkerhetskrav.


Annonse:
https://www.facebook.com/nordkapplegesenter


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS