Hurtigruten stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre
MS Fridtjof Nansen skulle anløpe Honningsvåg to ganger til i august, men nå blir skipet lagt til kai. (Foto: MOTION AIR/Hurtigruten)

Hurtigruten stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre

MS Fridtjof Nansen, ett av skipene som skulle besøke Honningsvåg i august, blir nå lagt til kai på grunn av smitteutbruddet i Hurtigruten.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.08.2020 11:00

Etter utbruddet av koronasmitte på ekspedisjonscruiseskipet MS Roald Amundsen, stopper Hurtigruten inntil videre alle seilinger med ekspedisjonscruiseskipene MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen både i og utenfor norsk farvann.

36 besetningsmedlem og flere gjester har testet positivt for covid-19, etter at det fredag formiddag ble bekreftet utbrudd av korona på ekspedisjonscruiseskipet MS Roald Amundsen.

--De siste dagene har handlet om to ting. Å ta vare på gjester og kolleger - og å bidra til å spore og begrense smitten. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune og andre aktører for å håndtere situasjonen best mulig, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, i en pressemelding. 

Hurtigruten gjennomgår nå hele hendelsesforløpet, og hva som skjedde i perioden frem til de første koronatilfellene blant mannskapet på MS Roald Amundsen ble bekreftet fredag formiddag.

--En foreløpig evaluering viser at det har vært svikt i flere av våre interne prosedyrer. Derfor er vi nå i gang med en full gjennomgang av alle prosedyrer, og alle sider av vår egen håndtering, sier Skjeldam.

--Vår egen rutinesvikt og økt smitte internasjonalt, gjør at vi inntil videre innstiller alle våre ekspedisjonscruise-seilinger både i og utenfor norsk farvann, sier Skjeldam.

Hurtigrutens to ekspedisjonscruiseskip som er i drift, MS Fridtjof Nansen og MS Spitsbergen, legges til kai når de nåværende cruisene avsluttes i løpet av de neste dagene.

Hurtigrutens rutetrafikk mellom Bergen og Kirkenes påvirkes ikke.

Hurtigruten vil i løpet av mandag starte arbeidet med å kontakte gjester som blir berørt av kanselleringene. 
--Dette er en alvorlig situasjon for alle som er berørt. Vi har ikke vært gode nok og vi har gjort feil. På vegne av alle oss i Hurtigruten er jeg lei meg for det som har skjedd. Vi tar ansvaret vårt fullt ut, sier Skjeldam.

Honningsvåg 
MS Fridtjof Nansen besøkte Honningsvåg på lørdag, og skulle anløpe Honningsvåg igjen 15. og 30. august; samt 12. september. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS