Mener norsk reiseliv taper millioner
Scandic forventer 40 000 turister på Nordkapp-platået i år, mot nesten 300 000 besøkende i fjor. (Arkivfoto)

Mener norsk reiseliv taper millioner

Representanter fra Nordlandsforskning, Universitet i Nord-Norge og Norsk Turistutvikling mener reiselivsnæringen går glipp av millioner av kroner.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 01.06.2020 13:22

Funksjonshemmede ønsker å tilbringe sommeren i Norge, men tvinges til å bli hjemme. Manglende eller dårlig tilrettelegging for funksjonshemmede gjør at norsk reiselivsnæring går glipp av millioninntekter.

Det mener Merete Kvamme Fabritius og Trond Bliksvær fra Nordlandsforskning, Ingeborg Nordbø fra Universitet i Nord-Norge, og Torhild Jørgensen Solbakken fra Norsk Turistutvikling, ifølge en kronikk på Forskning.no

Denne våren har reiselivsnæringen i store deler av Norge, også i Finnmark, kastet seg rundt med anbefalinger på reisemål under koronapandemien. 

--At Norge vil fremstå som et attraktivt reisemål for mange nordmenn i år, er det liten grunn til å betvile. Men at funksjonshemmede kan utgjøre en inntektsbringende målgruppe som faktisk aktiv søker opplevelser i nærmiljøet, synes norsk reiseliv å ha liten forståelse for, har Fabritius, Bliksvær, Nordbø og Solbakken skrevet i kronikken. 

--Bare i EU, er det i dag 140 millioner mennesker med ekstra behov som innebærer krav til tilgjengelighet og tilrettelegging. Forskere fra Universitetet i Surrey viste i 2014 at europeiske reisemål tapte € 142 milliarder på grunn av manglende tilrettelegging, ifølge skribentene. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS