Lite tungmetaller i fiskekaker og fiskepinner
Forskerne har analysert fiskekaker, fiskepinner, fiskegrateng, fiskepudding, laksepostei, makrell i tomat og kaviar for tungmetaller. (Foto: Anders Jakobsen/Havforskningsinstituttet)

Lite tungmetaller i fiskekaker og fiskepinner

Fiskekaker, fiskepinner, fiskegrateng, fiskepudding, laksepostei, makrell i tomat og kaviar, har blitt analysert.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 19.04.2020 03:45

Det er lave nivå av tungmetaller i prosesserte fiskeprodukt, viser en ny studie.

--Alle produktene vi analyserte hadde lave nivåer av tungmetaller, og var godt under grenseverdien for humant konsum. Det sier Lisbeth Dahl, forsker ved Havforskningsinstitutt

Hun er en av forskerne som har analysert ulike prosesserte fiskeprodukt for tungmetallene kadmium, bly, arsen og kvikksølv. Hun mener en slik studie er nyttig, da tidligere studier kun har sett på innholdet av tungmetaller i ren fiskefilet.

--Vi spiser gjerne mer av de prosesserte produktene, spesielt barn.

Produktene som er analysert er fiskekaker, fiskepinner, fiskegrateng, fiskepudding, laksepostei, makrell i tomat og kaviar. Studien er et samarbeidsprosjekt med Mattilsynet.

 








Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS