St Olavs til Knut Erik

H.M. Kongen har utnevnt Filmregissør Knut Erik Jensen, Tromsdalen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden for hans innsats for norsk film.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 03.09.2008 12:51

H.M. Kongen har utnevnt Filmregissør Knut Erik Jensen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden for hans innsats for norsk film.

Ordensrådet har i sin vurdering lagt vesentlig vekt på at han er en betydelig og markant filmregissør i norsk kulturliv. Han har vært aktiv både som dokumentar- og spillefilmskaper og han står bak en rekke tv-dokumentarer. Han er sterk i sitt visuelle filmspråk som veksler mellom poesi, humor, filosofisk undring og ikke minst poengterte kommentarer til det senkapitalistiske samfunn.

Vektlagt er også den posisjonen han har som vår fremste formidler av historier og portretter fra vår nordligste landsdel. Hans fokus har vært rettet mot nordområdene og hans kjærlighet til Finnmark og folket som bor der har satt sitt tydelige preg på hans produksjoner.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement i Rådhussalen i Nordkapp kommune, Honningsvåg, fredag 12. september 2008 kl 1000 og vil bli foretatt av Fylkesmannen i Finnmark, Gunnar Kjønnøy.

Egil Vindorum
Kansellisjef
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS