Per Inge Jensen fikk Nordkapp kommunes kulturpris

Det var Per Inge Jensen som fikk Nordkapp kommunes kulturpris for 2008. Jensen fikk prisen på konserten som Honningsvåg Blandakor arrangerte på ”Turn” onsdag kveld.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 18.06.2008 23:10

Det var Per Inge Jensen som fikk Nordkapp kommunes kulturpris for 2008. Jensen fikk prisen på konserten som Honningsvåg Blandakor arrangerte på ”Turn” onsdag kveld.

Det var Tone Lise Nilsen, leder i avdelingsstyret for Oppvekst og kultur, som holdt talen der vinneren ble annonsert. 

Her er Nilsens tale:
Kulturprisen 2008 går til en person som er, og har vært spesielt aktiv i Nordkapp kommunes kulturliv over lang tid.
Personen har en stor bredde innenfor sitt felt og har gjort seg bemerket både i og utenfor Nordkapp kommune. Vi snakker om en veldig positiv person som alltid stiller opp på kulturarrangement og en som er lett og be.
Vedkommende har vært engasjert innenfor sitt talent siden barnsben av og har siden vært engasjert. Personen har derfor oppfylt kulturprisens kriterium om å ha virket over tid.
Vedkommende er svært musikalsk og kan defineres som en multimusiker. Er stort sett alltid med når det er kulturelle og musikalske innslag og arrangement i Nordkapp kommune.

Det er en lang meritt liste på årets kulturpris mottaker:
Han ble tidlig med i korpsbevegelsen som maskot for Honningsvåg skolekorps og Honningsvåg Musikkforening på 60-tallet og etter hvert som kornettist i skolekorpset. Gleden over å holde på med musikk ble skapt i barneårene i musikalsk lek sammen med bl.a. hans morfar ved pianoet i stua eller på hytta i Kjelvik.
Han kom tilbake til H.våg i aug. -86 for å etablere Nordkapp Musikkskole, som nyutdannet lærer med integrert årsenhet i musikk. Høsten -86 startet han som dirigent for skolekorpset, overtok som dirigent for Blandakoret, ble medlem av HMF og Gutta fra Calcutta.
Han har vært involvert i skolekorpset som instruktør i nesten alle år etter. Har også virket som støttemusiker ved opptredener og på cd.
Blandakoret dirigerte han fram til 1990, og har også vært ordinært medlem/sanger i kor ved ulike konserter. Han har ellers vært benyttet som musiker på mange av konsertene til koret.
Hadde mange minnerike oppsetninger i årene som dirigent for blandakoret; 10-års
jubileumskonsert i 1987, En natt i New Orleans, Prøysen-cabaret og Theodorakis konsert/forestillingen Koret hadde også samarbeidskonserter med korpsene og
damekoret og konserterte på flere steder i kommunen.
Han studerte hovedfag i musikkpedagogikk i Bergen 1990-1992.
Fra 1992-2006 har han vært dirigent for HMF i årene 1992 – 2006 med mange konserter, stevner og defileringer både hjemme og ute. Har vært med i styret, drevet storband, dixielandband, messingkvintett, solist og ikke minst spilloppmaker.
I musikkshowet har han vært kapellmester, musiker, sanger, aktør, konferansier, tekstforfatter, musikkarrangør og idemaker.
Han var meget markant i bluesbandet "Gutta fra Calcutta". Bandet opptrådte på mange steder utenom Honningsvåg, og en av de konsertene som huskes best, er nok konserten under Varangerfestivalen i 1989 sammen med den amerikanske sangerinnen Jan Harrington.
Per Inge har i tillegg medvirket i en rekke band og på flere cd'innspillinger
bl.a. Thule, Born in Bombay, Blaa Resept, Kill your darlings, Chant Movement, Kaffe-Lørv Band, Fetter Antonsen og Bjørn Isachsen.
Han har vært rektor ved Nordkapp kulturskole siden oppstarten i 1986 (bortsett fra årene i Bergen og 2 år som landsdelsmusiker for Musikk i Finnmark.

Han har deltatt på mange ulike nivå i forestillinger som bl.a. Lucianatten, Jakten på sølvkveita, Balladen om Nordkapp, Jensens jazzbavianer og annet sukkertøy, Slipp sangene fri - dæm e vår, og alle konserter med Fish ' n Chicks.
Samarbeidsprosjekt som Barn av jorden, Nordkappmusikerne, Markeringsdistrikt under Festspillene i Nord Norge i 1997 og Skolekorpset's Bryt grenser-prosjekt.
Har undervist i trompet/kornett, gitar, el. bass, munnspill, piano,el.orgel, sang, slagverk med mer.
Han har også medvirket i flere filmer (av Knut Erik Jensen), x-antall konserter, forestillinger og revyer i kommunen. Har spilt i begravelser, bryllup, åpning av kunstutstillinger, FATIMA, Nordkapp 1990, Millenniums-markering, et ukjent antall små og store anledninger som bursdager, filmfestivalsammenkomster, årsmøter, konferanser, offentlige møter, 1. og 17. mai, kransenedleggelser, flaggfiring og bruåpning i Kjelvik...
I tillegg til den lokale medvirkningen, har han bl.a. spilt i/spiller i ulike sammenhenger som Finnmark Kretskorps/Regionkorps, Finnmark Storband (bl.a. på Varangerfestivalen), Ishavet Big Band, Arctic Big Band, FINN's jubileums storband og EHEM.

Vi har sikkert ikke fått med alt Per Inge Jensen har foretatt seg i kommunens kulturliv i denne oppsummeringen, men ut fra det dere har hørt har vi med en fantastisk representant og ambassadør for kulturlivet generelt og Nordkapp Kommune spesielt.

Det er ingen som helst tvil om at vi har med en særdeles verdig kandidat til årets kulturpris å gjøre!

Nordkapp Kommunes Kulturpris for 2008 tildeles Per-Inge Jensen!
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS