Varmer opp til fiskebord
Onsdag ettermiddag var det klart for det årlige møljekalaset på Nordkapp maritime fagskole og videregående skole.
![]() |
Daniel Kristiansen og Ole Harald Fjellvang går 2. året ved kokk og servitør, og fikk onsdag sjefe over førsteklassingene Benedikte Tetlie og Ingvild Emelie Håkonsen. |
Omtrent 40 personer tok turen til kantina og fikk servert kremet fiskesuppe, kjaker og selvfølgelig torsk, lever og rogn.
--Maten var kjempenydelig - også var det god service. Det er fint at kokkeelevene arrangerer dette. Da kan mange som kanskje ikke har så lett for å få tak i mølja, komme hit å spise, sier gjestene Synnøve Thomassen og Nelly Karlsen til Radio Nordkapp.

Nelly Karlsen, Anita Hansen og Synnøve Thommasen koste seg på møljakalas.

Mølja er en matrett som har lange tradisjoner i Norge. Navnet brukes både om kjøttmølje og fiskemølje, men det er stor forskjell på de to rettene. Mens kjøttmølje er basert på kjøttkraft og flatbrød, består fiskemølje av kokt torsk med lever og rogn. Her finnes det utallige variasjoner på både kjøttmølje og fiskemølje. Langs kysten i Troms er fiskemølje «nasjonalretten», og i innlandsområdene spiser man kjøttmølje. Kjøttmøljen som tradisjon i Norge er ikke lenger så vanlig og utbredt som fiskemøljen.