Søker sponsor til demokratiprosjekt

Nordkapp ungdomsråd ønsker sponsorer til et demokratiprosjekt.
Lokal
Christine Gamst Vitikka
Publisert : 31.08.2011 21:59

Guro Aino Kasin jobber med et demokratiprosjekt for ungdommer i Nordkapp.
Nordkapp ungdomsråd ønsker sponsorer til et demokratiprosjekt.

Prosjektet de har startet er i samarbeid med Averøy ungdomsråd og Kupiskis Youth Center og Lentvaris Park Renassaince i Litauen.

I høst var Nordkapp ungdomsråd på et seminar i Tønsberg. Seminaret het "Make your voice heard" og dreide seg om hvordan man kan gjennomføre et demokratiprosjekt igjennom Aktiv Ungdom.

--Sammen utviklet vi en prosjektidé og en fremdriftsplan. Prosjektet går ut på at fem ungdommer og en voksen fra Nordkapp, samt fem ungdom og en voksen fra Averøy skal reise til Litauen. Der vil de Litauiske organisasjonene ha ansvaret for programmet. Etter en midt evaluering av prosjektet, skal samme antall representanter fra Litauen, og representantene fra Averøy komme til Nordkapp, hvor ungdomsrådet er ansvarlig for programmet. Dette besøket er planlagt til mai 2012, skriver sekretær i ungdomsrådet, Guro Aino Kasin i en pressemelding.

Temaet er "Hvordan ungdommer kan bruke demokratiske verktøy for å oppnå sine mål eller løse utfordringer i sitt nærmiljø".

I etterkant har ungdomsrådet holdt kontakten med de andre organisasjonene. Nå har prosjektet fått tildelt 50.000 Euro.

--Planleggingen vil nå begynne for fullt. Programmet er enda ikke klart, før etter vi har vært på et planleggingsmøte i Averøy. Men vi kan røpe at vi blant annet har lyst å arrangere en tur til Nordkapp med ungdommene, politikere, ordfører og rådmann hvor rollebytte og debatter rundt ungdom og bruk av demokratiske verktøy er noe av det som står på programmet, forteller Kasin.

Alle organisasjonene som er med i prosjektet må stille med noe egenkapital.

--Nordkapp ungdomsråd vil derfor gjerne komme i kontakt med sponsorer som vil støtte prosjektet, sier Kasin.

Det er ikke alle fra ungdomsrådet som ønsker å delta i prosjektet, de ønsker derfor også å rekruttere en ungdom fra Nordkapp kommune med i prosjektet. Han eller hun må være over 14 år, og innstilt på å stille på noen planleggingsmøter og være med i planleggingen av programmet.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS