På kaint’n

Fjerde juledag var det klart for premieren på Nordvågrevyen ”På kaint’n”. Som vanlig var forestillingen til skole- og ungdomskorps lagt samfunnshuset i Nordvågen. Nordvågen har revytradisjon helt tilbake til 30 tallet men det var ikke før Nordvågen samfunnshus sto ferdig i 1971 de fikk et fast tilholdssted. Først var det idrettslaget som holdt revy men etter en pause så tok korpset opp revytradisjonen.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 29.12.2010 00:09

Fjerde juledag var det klart for premieren på Nordvågrevyen ”På kaint’n”. Som vanlig var forestillingen til skole- og ungdomskorps lagt samfunnshuset i Nordvågen. Nordvågen har revytradisjon helt tilbake til 30 tallet men det var ikke før Nordvågen samfunnshus sto ferdig i 1971 de fikk et fast tilholdssted. Først var det idrettslaget som holdt revy men etter en pause så tok korpset opp revytradisjonen.

Se flere bilder fra NordkapFoto.Com

I en time og tjue minutter underholdt revyensemblet i Nordvågen, presentere 24 nummer pluss konferansiering.
Det hele startet med innmarsj der både korpset og aktørene på scenen deltok. Så overtok de fra scenene med en fengende og flott åpningsmelodi.
Korpsongan er blitt et fast innslag på revyen til Nordvågen Skole og ungdomskorps. Neste år fyller korpset 30 år og har stort sett hatt samme dirigenten hele tiden, Dan Wasa.

Revyen presenterte en ny form for bingo og hadde fått med seg at Remabygget i Storbukt går opp og ned.
Det som undertegnede kunne ønsket seg var at man hadde jobbet mer med sluttpoengene på de verbale innslagene da hadde responsen fra salen blitt ennå bedre.

Havets helter kommer fra Nordvågen. Det at bygda har fått seg tre nye innbyggere og at de igjennom Viasat 4 er blitt tvkjendiser var markert med egen vise.
For oss som er gjengangere på Nordvågrevyen ble det også gjensyn med gamle revykarakterer og det er alltid flott.
Kvinnfolkene (og en mann) hadde fått med seg at vi endelig hadde fått ny rådmann på plass. I det hele tatt så var det mange ting nordvågingene hadde fått med seg. De har vært gode Radio Nordkapp lyttere og lesere av RadioNordkapp.no.

Det at et tap for Manchester United kan gå ut over samlivet fikk vi vite, det var flere nummer som var universelle og kunne forsås av alle.
Et lokalt byggefirma har mistet sin lokale godkjenning var kjent for revyen og de fikk egen sketsj. Fruer på kaint’n som Santa Locia fikk salen til å koke og da kom dakapoen.

Det var ikke fullsatt 28. desember og noen av de som var der klarte heller ikke å være stille men det brydde ikke aktørene; de ga alt og vel så det. Ingen var redd for å vise seg fram.

Sølvgrå rein fikk vi i ny tapping tirsdag kveld. Konklusjonen her var at nå blir det lettere for Gjesværingene å tyvslakte når reinen blir merket med refleks.

Nå kan alle som ønsker det starte kampen om billetter til gammelstøyten i Nordvågen. Radio Nordkapp anbefaler ”På kaint’n”.

Kjøreplan og aktører


Revygjenget får stående applaus under avslutningsnummeret.


Han var ikke fra Magerøya. Fra venstre Jeanette Kaspersen, Konstanse Nilsen, Marion Vian


Bingo. Elin Adolfsen og Merethe Figenschau
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS