Pressemelding

Finnmark fylkeskommune - 18.10.2019

Krigen i nord og Norge-Russland

Ny innsikt om krigshistorien i Finnmark og forholdet Norge-Russland i dag. Det er tema for 200 deltakere på den store nabokonferansen til uka.

Det er Finnmark fylkeskommune som arrangerer en to dagers konferanse i Kirkenes 23. og 24. oktober i anledning frigjøringsjubileet.

Minister og statssekretær

Det er nå bekrefta at forsvarsminister Frank Bakke Jensen kommer og holder åpningstalen. I tillegg bidrar fylkesordfører Ragnhild Vassvik, viseguvernør i Murmansk Jevgenij Nikora, og ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen ved åpninga.

- Jeg ser frem til å åpne konferansen, som jeg håper vil bidra til å løfte frem et forskningsbasert og etterprøvbart bilde av hva som skjedde i nord i denne tunge perioden av vår historie, sier Bakke Jensen til regjeringen.no

Statssekretær Audun Halvorsen i Utenriksdepartementet er også bekrefta, han vil delta i en av paneldebattene på dag to. Leder av Stortingets utenrikskomite Anniken Huitfeldt deltar også, det gjør også SVs nestleder Kirsti Bergstø. En rekke sentrale aktører på norsk og russisk side stiller også.

Ny innsikt

På konferansen blir det presentert ny innsikt om krigen i nord, fra Kola-samer til partisaner og krigsfanger og dagliglivet.

I paneldebattene torsdag den 24. kommer man inn på relasjonene mellom Norge og Russland, næringslivet og endringene i Europa.

Konferansen er fulltegnet med 200 deltakere fra Norge og Russland. Medieinteressen er også stor, og dagen etter er det markering av at det er 75 år siden frigjøringa av Øst-Finnmark.

Se programmet: https://www.ffk.no/_f/p10/i094a2af0-b890-437f-8201-5ffe2512de42/frigjoringsjubileet-program_norsk.pdf

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS