Pressemelding

Tryg Forsikring - 08.07.2020

Kameraet som kan redde bilferien

 

 

Video fra dashbordkamera blir mer og mer brukt som bevis i forsikringssaker. Skal du på bilferie er det en derfor en billig forsikring i tilfelle du utsettes for en trafikkulykke der du er uten skyld.

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

– Slike videoer er ofte avgjørende der partene er uenige, og det ikke finnes vitner. Vi har en rekke tilfeller der kunder har blitt påkjørt, og hvor motparten har lagt skylden på den andre bilen. Med video av hendelsen ender det som regel med at skylden blir riktig fordelt, og mange slipper en skyhøy og feilaktig regning som kunne ødelagt bilferien deres, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

 

Kolliderte med buss

 

Dashbordkamera med høy oppløsning fås kjøpt fra rundt 1000 kroner og oppover. Som regel går de kontinuerlig mens bilen er i gang og tar opp video så lenge det er plass på minnekortet. Deretter tar den opp video over de eldste filene.

 

– I en sak hadde vår kunde kollidert med en buss. Da pleier nesten alltid personbilen få skylden. Men videoen viste at bilen var oppe på siden av bussen da denne blinket og svingte rett ut av busslommen slik at de to kolliderte. Dashbordkameraet avslørte at bussen ikke hadde oppfylt aktsomhetsvilkåret, og føreren av personbilen vant frem, forteller han.

 

Ta mobilbilder også

 

Selv med dashbordkamera er fremdeles skademeldingsskjema noe man bør fylle ut i forbindelse med en trafikkulykke. Den kan gi uttrykk for en enighet om de faktiske forhold.

 

– En felles skademelding signert av begge parter er ofte selskapenes viktigste bevismiddel, så det anbefaler vi alle å forsøke å få til, spesielt i utlandet. Så gjelder det å være nøye med utfyllingen, at man kan gå god for beskrivelsen av ulykken før man signerer. Samtidig synes vi all teknologi som bidrar til sikkerhet er en bra ting. Bilder av skadested og skadene, tatt med mobil, samt video fra dashbordkamera er et viktig supplement, ikke minst der det er påstand mot påstand, sier Brandeggen.

 

Dersom du blir innblandet i en trafikkulykke så sjekk at det ikke er trafikkfarlige skader på bilen før du kjører videre. Er du usikker eller bilen ikke er i kjørbar stand bør du kontakte forsikringsselskapet ditt, og leiebilselskapet dersom du har leiebil.

 

 

 

 
 
 
 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS