Pressemelding

Tryg Forsikring - 22.10.2019

I dag blir det uvær: – Hold dere innendørs

 

 

Det blir vilt og vått langs deler av kysten når den første store høststormen treffer i dag. Lokalt kan det komme svært kraftige vindkast og opp mot 100 mm nedbør.

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

– Det er bare å stålsette seg for heftig ruskevær fra Rogaland og nordover, ikke minst på Helgeland. Ta en siste sjekk at ikke høstløv har tettet igjen avløpsrør, og se til at regnvannet kan renne der det skal. Sikre alt av løse gjenstander som kan blåse avgårde i vinden. Helst bør man helst holde seg innendørs, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

 

Oransje farevarsel

 

NVE har utstedt oransje farevarsel og advarer mot svært kraftige vindkast på Helgeland tirsdag. Det er også utstedt gult farevarsel for jord- og flomskred på Vestlandet og Møre og Romsdal. Farevarslene gjelder hele tirsdag.

 

– Med opp mot 80 til 100 mm regn på kort tid bør folk generelt holde seg unna bratte skråninger, bekker og elveløp som kan få stor vannføring. Av erfaring frykter vi mange vann- og flomskader da det er overhengende fare for mye overvann, spesielt i byer og tettbygde strøk, sier han.

 

Bør være forsikret

 

Flomskader på bygninger dekkes av forsikringen så lenge bygget har en brannforsikring. Flomskader på biler dekkes av forsikringen kun hvis en har full kaskodekning.

 

– Tirsdag kan man risikere at ferger og fly blir kansellert, broer kan bli stengt og trær kan falle over veibanen. Bilister bør tenke seg om før de legger ut på veien. Det er fare for vannplaning, og i høyden risikerer du snøfokk og redusert sikt, i verste fall kolonnekjøring, sier Brandeggen.

 

 

 

 
 
 
 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS