Pressemelding

Tryg Forsikring - 17.10.2019

Er du en ninja i høstmørket?

 

 

Visste du at en person med mørke klær uten refleks først er synlig på 20 meters avstand? Og visste du at en bil i 60 km/t bruker vel 30 meter på å stanse på vått føre? Med andre ord leker du ninja i høstmørket hvis du ikke bruker refleks.

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

En god refleks er synlig for en bilist på over 100 meters avstand, og gir bilsjåføren, og dermed også deg selv, en god sjanse til å unngå stygge ulykker.

 

I dag er det refleksens dag.

Her er 10 gode grunner til hvorfor det er smart å bruke refleks:

 

1. En refleks gjør deg synlig i mørket gjennom å reflektere lys, og reduserer risikoen for å bli påkjørt. Som fotgjenger med refleks gir du en bilist hele 85 prosent større sjanse til å se deg i tide.

 

2. En bilsjåfør med nærlys på bilen vil se en fotgjenger med refleks på 140 meters avstand. Uten refleks er du først synlig for bilisten på vel 25 meters avstand.

 

3. De fleste ulykker mellom bil og fotgjengere skjer i byene når folk krysser gaten. Lys fra biler og butikker konkurrerer om bilistens oppmerksomhet og gjør det vanskelig å se fotgjengere uten refleks, ikke minst når det regner eller er dårlig sikt.

 

4. En bilist i 50 km/t ser deg kun to sekunder før bilen passerer deg dersom du går i mørket uten refleks. Bruker du refleks vil bilisten se deg vel ti sekunder før.

 

5. I fjor ble 108 drept i trafikken i Norge. Nær 20 av disse var fotgjengere eller syklister. 75 prosent av disse var menn, og mange av trafikkulykkene skjedde i mørket.

 

6. Vel 40 prosent av ulykker hvor fotgjengere omkommer, skjer i mørket.

 

7. Halvparten av fotgjengere som omkom i trafikkulykker brukte ikke refleks, viser ulykkesstatistikk fra Statens vegvesen.

 

8. I fjor ble 602 mennesker hardt skadd i trafikken i Norge. 141 av disse var fotgjengere eller syklister, og 31 av disse var barn under 16 år.

 

9. Kun fire av ti voksne bruker refleks, viser undersøkelser fra Trygg Trafikk. Dårligst er menn i alderen over 30 år, aller best er barna.

 

10. Refleks er livredderen, din billigste livsforsikring som kan være forskjellen mellom liv og død. Ha den helst i knehøyde da det er der den får mest mulig lys fra billykter. Du kan også bruke refleksbånd eller refleksvest.

 

Kilder: Tryg Forsikring, Trygg Trafikk, Statens vegvesen, Statistisk sentralbyrå

 

 

 

 
 
 
 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS