Samarbeider om Wisting
Johann Pleininger (t.v.), konserndirektør for oppstrøm i OMV, og Arne Sigve Nylund, Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon på norsk sokkel, undertegnet denne uken intensjonsavtalene. Bakre rekke: Knut Egil Mauseth (t.v.), administrerende direktør for OMV Norge AS, Asbjørn Løve, direktør for partneropererte felt i Equinor, og Torger Rød, prosjektdirektør i Teknologi, prosjekt og boring, Equinor. (Foto: Equinor)

Samarbeider om Wisting

Samarbeidsavtale undertegnet.
Olje og gass i nord
Raymond Elde
Publisert : 27.06.2019 01:35

Equinor og OMV har inngått et utvidet samarbeid og signert to intensjonsavtaler om utbygging av Wisting-funnet i Barentshavet og konseptutvikling for Hades/Iris-funnet i Norskehavet.

Begge intensjonsavtalene ble undertegnet denne uken av Arne Sigve Nylund, Equinors konserndirektør for utvikling og produksjon på norsk sokkel, og Johann Pleininger, konserndirektør for oppstrøm i OMV.

--Vi er opptatt av å skape verdier og opprettholde aktivitet på norsk sokkel i mange tiår framover i tett samarbeid med andre aktører. Vi er glade for at vi gjennom dette samarbeidet overtar et godt forberedt prosjekt og kan utvikle det, sier Arne Sigve Nylund i en pressemelding

Som utbyggingsoperatør vil Equinor lede prosjektutvikling. I en integrert prosjektorganisasjon vil personell fra OMV ha ledende posisjoner innen undergrunn, boring og aktiviteter i forbindelse med forberedelser til driftsfasen.

--Et tett samarbeid mellom de største eierne i disse to lisensene er basert på den ekspertisen vi har hver for oss, og disse avtalene vil styrke mangfoldet på norsk sokkel. Vi vil begge dele kompetanse og sikre kontinuitet I disse prosjektene, sier Johann Pleininger, konserndirektør for oppstrømsvirksomhet i OMV.

Formell overføring av operatørskap for Wisting er planlagt i tredje kvartal inneværende år og krever godkjenning av norske myndigheter.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS