Kollektivtransport over grensen
Fra venstre: Linda Irene Mosand (Kolarctic Norge), Marjaana Lahdenranta (Kolarctic Sekretariat, Rovaniemi), Mikko Tervo (ELY-Keskus, Lapland fylke), Jan Martin Solstad (Kolarctic Norge), Irina Popova (Storvik Consult), Lars H. Engerengen (Finnmark fylkeskommune). (Foto: Harald Hereide, Finnmark fylkeskommune)

Kollektivtransport over grensen

Vil ha bedre transport mellom tre land.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.06.2019 03:45

Fylkene Lapland, Murmansk og Finnmark samler kreftene for å bedre offentlig transport mellom de tre landene i Barentsregionen.

I slutten av april var Finnmark fylkeskommune vertskap for en «kick-off» i Vadsø med representanter fra Kolarctic, Lapland og Murmansk. Formålet var å starte et samarbeidsprosjekt for å bedre grensekryssing med offentlig transport for passasjerene og bussoperatørene.

I årene 2015-2017 jobbet de tre fylkene sammen på det Kolarctic-støttede forprosjektet Barents Triangel. Dette har nå ført til at fylkene tar trinnet videre over i et hovedprosjekt hvor målet vil være å skape en bedre hverdag for reisende med buss over grensene i nord. Hovedprosjektet, som har fått navnet «Barents On Time», støttes også av Kolarctic, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

Prosjektperioden vil være fra april 2019 til november 2020. For å hjelpe til med å organisering har selskapet Storvik Consult blitt leid inn.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS