82 000 nordlendinger med pollenallergi
Mange personer med pollenallergi selvmedisinerer seg med produkt uten resept. (Illustrasjonsfoto)

82 000 nordlendinger med pollenallergi

En ny undersøkelse viser at mange i nord har pollenallergi.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.04.2019 21:45

En undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden viser at 82.000 av oss nordlendinger sier at vi har eller tror vi har pollenallergi. Dette er en økning på 20 prosent fra en tilsvarende undersøkelse gjennomført for Allergiguiden i 2017.

Ekspertene har lenge varslet om at antall allergikere er økende og mener det er viktig at de som er plaget oppsøker lege for å få stilt riktig diagnose og få korrekt behandling tilpasset sitt behov. Dette kan øke livskvaliteten til de mange som utfordres gjennom pollensesongen. 

--Forekomsten av allergi er økende og det er derfor viktig at de som er plaget under pollensesongen oppsøker lege. Dette gjelder også for dem som lurer på om det er allergi eller en ordinær vårforkjølelse de er plaget av, sier Sverre Steinsvåg, avdelingsleder for øre-nese-hals-avdelingen ved Sørlandet sykehus og professor ved Universitetet i Bergen.

Av de som sier de har eller tror de har pollenallergi i Allergiguidens undersøkelse, er det hele 32 prosent i Nord-Norge som ikke har oppsøkt lege for å få stilt riktig diagnose. Undersøkelsen viser også at én av fem nordmenn ikke behandler allergien, samt at mange selvmedisinerer med produkt uten resept. Men, det finnes hjelp å få med riktig behandling. 

--Allergikere har i dag tilgang til effektive medisiner som sørger for bedre livskvalitet gjennom pollensesongen for de aller fleste. Veldig ofte gir en kombinasjonsnesespray, eventuelt kortison alene, svært god effekt, sier Sverre Steinsvåg.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS