Vil kjempe for landfiber
Montører fra Repvåg Kraftlag i gang med å strekke fiber fra Vesterpollen til Reinelva. Dette blir en del av landfiberen til Magerøya når ny Skarvbergtunnel står ferdig i 2021.

Vil kjempe for landfiber

Ordfører Kristina Hansen kjemper for landfiber til Magerøya.
IKT
Raymond Elde
Publisert : 11.04.2019 20:00

Ordføreren i Nordkapp er oppgitt over at Statens vegvesen har trukket seg fra planene om landfiber til Honningsvåg. 

Når InfraNord får fiber fram til Repvåg, er det bare 15 kilometer som mangler for at Magerøya skal få landfiber til resten av verden. I dag er Magerøya totalt avhengig av kystfiberen. 

Skanska, Grieg Seafood, Statens vegvesen og Repvåg Kraftlag har alle sagt ja til å være med på samarbeidet om å strekke 15 kilometer med fiberkabel fra Repvåg til Fløytvika. Nå har det kommet kontramelding om at vegvesenet ikke kan bidra med 2,5 millioner kroner til fiber. 

--Dette er smålig. Ny Skarvbergtunnel har en kostnadsramme på nesten én milliard kroner og da er 2,5 millioner som «pølse i slaktetiden». Jeg vil ta opp saken med vegvesenet, sier Kristina Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

--Det er synd. Jeg tror at vegvesenet er avhengig av en reserveforbindelse for å overvåke den nye Skarvbergtunnelen, sier elverkssjef Oddbjørn Samuelsen. 

Tor Gildestad, leder for Skarvbergtunnel-prosjektet, frykter at tunnelen må stenge når fiberen på sørsiden er skadet fordi det ikke finnes en reserveforbindelse nordover. 
--Dette ville aldri blitt godtatt i Sør-Norge, sier Gildestad. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS