Statnett bygger ut fibernettet i Finnmark
Peer Olav Østli, konserndirektør IKT i Statnett.

Statnett bygger ut fibernettet i Finnmark

Nå kan det bli fiber til Børselv og stekningen fra Kunes til Bekkarfjord.
IKT
Raymond Elde
Publisert : 27.01.2019 09:45

Fiberforbindelse fra Skaidi til Varangerbotn etableres for å øke kapasiteten og robustheten i sambandsnettet til og fra Statnetts stasjoner i regionen.  

Totalt 32 kilometer med sjøfiberkabel og cirka 65 kilometer med fiberkabel på land skal etableres, i tillegg til noe leid samband fra Skaidi og siste strekk inn til Varangerbotn. 

Med etablering av nytt fiberstrekk vil kystfiberen og fiber på indre strøk av Finnmark bli knyttet sammen. For Statnett betyr dette en sikrere overvåkning og styring av kraftnettet i regionen.

Kan leies
Ny fibervei kan leies av kommersielle aktører og dermed også kunne gi befolkningen i Øst-Finnmark en sikrere fibertilgang enn i dag. 
--Statnett etablerer fiberforbindelsen fra vest til øst med utgangspunkt i egne behov og myndighetskrav, men om det også kan komme befolkningen i regionen til gode er vi selvsagt glad for det, sier Peer Olav Østli, konserndirektør IKT i Statnett.

Fremdriftsplan
Forespørsel på etablering av sjøfiber og fiberkabel går ut om kort tid, med plan om kontraktsinngåelse i mai og anleggsstart i juni. Ferdigstillelse er antatt innen utgangen av 2019. Total kostnad er anslått til cirka 40 millioner kroner. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS