Ber regjeringen gripe inn i Vedbotn-saken
Vedbotn ved Repvåg. (Arkivfoto)

Ber regjeringen gripe inn i Vedbotn-saken

Ordfører Kristina Hansen har skrevet brev til regjeringen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.01.2019 09:43
Sist oppdatert : 22.01.2019 09:46

Ordføreren er rystet etter at Fiskeridirektoratet trakk tillatelsen for oppdrett i Vedbotn, Repvåg. 

--Nordkapp kommune reagerer med vantro på vedtaket og ber derfor Kommunal- og moderniseringsdepartementet samt Nærings- og fiskeridepartementet vurdere saken. Det har Kristina Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp, skrevet i brevet til departementene. 

Da fylkeskommunen ga Grieg tillatelse til oppdrett kom det inn tre klager. Fiskeridirektoratet har brukt 18 måneder og fant ut at fylket ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til sjøsamiske interesser da de behandlet tillatelsen. 

--Hvis dette vedtaket blir stående vil ingen kommunestyrevedtak om arealplan ha noen verdi i framtiden. Derfor må staten gjøre om vedtaket til fiskeridirektoratet, sier Hansen til Radio Nordkapp. 

Ordføreren avslutter brevet slik: 

--Ved å tillate omkamper og nye kamper etter kommunenes arealplanvedtak, skaper staten en svært krevende situasjon for næringsliv og innbyggere som da ikke kan forholde seg til noe konkret i planlegging av sin aktivitet og bruk av arealer. 

--Nordkapp kommune mener at heller ikke Sametinget skal høres om arealbruk i flere runder. Dersom staten mener noe annet, bidrar man til at særlig finnmarkskommunenes arealplaner devalueres.  Det vil ikke Nordkapp kommune akseptere. Dersom dette fortsetter, er jeg redd for at vi vil gå inn i en langvarig fase med usikkerhet, og manglende investeringsvilje i Finnmark.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS