Høyre-politiker tipset Perleporten Kulturhus og kulturhuset fikk tilskudd
Tore Fosse og Birgit L. Johansen fikk tips av Høyres Marianne Haukland. (Arkivfoto)

Høyre-politiker tipset Perleporten Kulturhus og kulturhuset fikk tilskudd

60 000 kroner til Perleporten Kulturhus gjennom gaveforsterkningsordningen.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.12.2018 16:00

Perleporten Kulturhus var den eneste søkeren i Finnmark om tilskudd fra gaveforsterkningsordningen og fikk 60 000 kroner i tilskudd. 

Det var Marianne Haukland, stortingsrepresentant for Finnmark Høyre, som tipset Perleporten Kulturhus om ordningen. Tore Fosse og Birgit L Johansen søkte og fikk tilslaget på 60 000 kroner. 

--Jeg skulle virkelig ønske at flere som mottok gaver også søkte på ordningen, for det er gode penger å hente inn for kulturlivet. Jeg fikk veldig hyggelig tilbakemelding fra Tore og Birgit som driver Perleporten Kulturhus. De visste ikke om ordningen da jeg besøkte dem i sommer, har Marianne Haukland skrevet i en e-post til Radio Nordkapp. 

Perleporten Kulturhus takker for at stortingsrepresentanten fortalte om ordningen, og synes det er en fantastisk at søknaden ble innvilget. 

I salderingsproposisjonen for 2018 vedtok Stortinget på mandag at rammen for gaveforsterkningen ble utvidet med 50 millioner kroner. 

--Gaveforsterkningsordningen er drahjelp fra staten og gir incitament til kunst- og kulturinstitusjoner til å intensivere arbeidet med å skaffe privat finansiering til egne prosjekt. Det er gledelig å se at ordningen fungerer og at det kommer mer penger til kulturlivet også i Finnmark, sier Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP. 

--De 50 millionene som Stortinget har lagt inn i gaveforsterkningsordningen, gjør det mulig å innvilge alle innkomne søknader for 2018. Det melder Marianne Haukland,

Om gaveforsterkningsordningen
Gave forstrekningsordningen ble etablert i 2014 og er et insentiv for kunst- og kulturinstitusjoner til å skaffe privat finansiering til egne prosjekter. Ordningen innebærer at private pengegaver blir forsterket med et statligtilskudd på inntil 25 prosent av gavebeløpet.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS