Janne Sannes fra Honningsvåg blir Finnmarks første mobbeombud
Janne Sannes fra Honningsvåg, Finnmarks første mobbeombud.

Janne Sannes fra Honningsvåg blir Finnmarks første mobbeombud

Janne Sannes fra Honningsvåg blir historisk i Finnmark-sammenheng som Finnmarks første mobbeombud.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.12.2018 11:00

Janne Sannes (43) er ansatt som mobbeombud i Finnmark, det førstemobbeombudet i fylket. 

Sannes skal jobbe som mobbeombud i 20 prosent stilling fra 1. januar og 100 prosent fra 1. februar. Hun er i dag spesialpedagogisk rådgiver og lærer ved Honningsvåg skole.

--Jeg gru-gleder meg. Det blir veldig spennende. Ettersom jeg blir Finnmarks første mobbeombud må jeg lage løypa mens jeg går, sier Janne Sannes til Radio Nordkapp. 

Arbeidsstedet til Sannes blir Honningsvåg. 

Sannes er utdannet allmennlærer, har tatt en master i tilpasset opplæring og rektorskolen.

Mobbeombudet i Finnmark skal støtte og veilede barn, elever og foreldre i saker om psykososialt miljø, og jobbe forebyggende.  

Mobbeombudet i Finnmark jobber for barn i barnehagen, elever i grunn- og videregående skole og lærlinger. Stillingen som mobbeombud ble lyst ut som følge av at Finnmark fylkeskommune har fått eksterne midler fra Utdanningsdirektoratet fram til 31.12.19. I 2019 har fylkeskommunen fått 500.000 kroner. Resterende midler dekker Finnmark fylkeskommune selv. Dette er vedtatt av hovedutvalget for kompetanse.

--Jeg ønsker å være en veiledende part for barnehager, skoler og lærlinger hvor fokuset er på tidlig innsats og tydelige, konkrete og målbare tiltak. Det kan være vanskelig for skoler å følge opp saker og løse kompliserte saker. Her håper jeg mitt bidrag vil gjøre en forskjell for barn, elever og lærlinger, sier Sannes i en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS