Må overføre kompetanse
Regionvegsjef Torbjørn Naimak holdt innledning om vintervedlikehold da transportkomiteen besøkte Honningsvåg

Må overføre kompetanse

Regionvegsjefen mener det er utfordrende å holde vegene på finnmarkskysten åpen.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 07.09.2018 05:42

Regionvegsjef Torbjørn Naimak har de siste årene møtt administrasjonen og politikere i Nordkapp om vegvedlikehold. 

--Vi har ingen bonusordninger til entreprenører som gjør ekstra bra vintervedlikehold. Vi kan gi bøter hvis jobben ikke blir utført som bestilt, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak til Radio Nordkapp.

Det er 15 år siden Statens vegvesen slutter med snørydding i egen regi. I dag er alt satt ut på anbud. 
--Anbudsdokumentene er mye bedre i dag. I begynnelsen var det entreprenørene som tok alt av risiko hvis det ble mye snø og uvær. Nå er det mer betaling etter hvor mye jobb som blir utført, sier Naimak.

Regionvegsjefen har de siste årene vært i flere møte med Nordkapp kommune der lokale politikere har gitt klare meldinger om at vegene stenges for tidlig. 
--Det er utfordrende å holde vegene på finnmarkskysten åpen. Det kan være at anbudene ikke tar høyde for de spesielle forholdene vi har på E69, sier Naimak.

I dag sørger vegvesenet for tilsyn og anbud på fylkesvegene. Regionreformen vil at fylkene skal bygge opp egne vegadministrasjoner. 
--I dag har vi anbud på alle vegene fra Lakselv til Nordkapp, Europavei og fylkesveger. Med en regionreform kan det bli mer fragmentert, sa Naimak i orienteringen til transportkomiteen på Stortinget som besøkte Nordkapp. 

--Alt tyder på at værer blir mer ekstremt, noe som fører til flere ras. Ved hjelp av ny teknologi håper jeg vi skal bli flinkere til å overføre kompetanse og erfaringer fra den ene sjåføren til den andre når vi får nye anbydere, sier Naimak.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS