Under tusen innbyggere, men bygger nytt 25 meter basseng
Berlevåg kommune bygger 25 meter basseng. Nordkapp, en betydelig større kommune i innbyggertall, har fortsatt et 12,5 meters basseng. (Arkivfoto)

Under tusen innbyggere, men bygger nytt 25 meter basseng

Berlevåg kommunestyre vedtok på onsdag bygging av nytt basseng.
Ny svømmehall i Nordkapp
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.07.2018 21:40

Mens svømmehallsaken har pågått i Nordkapp i flere tiår, har Berlevåg kommunestyre vedtatt at kommunen skal få 25 meter basseng. 

Berlevåg skal investere 85 millioner kroner i bassenget. Mesteparten av pengene blir finansiert av låneopptak, men også spillemidler bidrar til finansieringen av svømmehallen i Berlevåg. 

I debatten i Berlevåg har alle vært enige om at kommunen trenger basseng, spørsmålet har vært størrelsen. Forskjellen i kostnader mellom 12,5 meter og 25 meter var såpass små, at kommunestyret valgte den største varianten i møtet på onsdag.

Jørgen Holten Jørgensen, rådmann i Berlevåg kommune, er forsiktig med å gi råd til Nordkapp-miljøet, men legger vekt på at nytt gir lavere vedlikeholdsutgifter. 

Berlevåg kommune er en liten kommune målt i innbyggertall. Det er under 1 000 innbyggere i kommunen, men mesteparten av befolkningen bor på tettstedet Berlevåg. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS