Får overskuddet fra en Lotto-trekning
Den Norske Turistforening får overskudd fra en Lotto-trekning i gave fra regjeringen. (Illustrasjonsfoto)

Får overskuddet fra en Lotto-trekning

Den Norske Turistforening kan vente seg pengegave i forbindelse med 150-årsjubileum i 2018.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 12.06.2017 05:20

Den Norske Turistforening (DNT) har 150-årsjubileum i 2018.

Regjeringen ønsker i anledning jubileet å gi en gave som skal bidra til å videreføre og styrke DNTs arbeid for å legge til rette for friluftsliv og naturopplevelser for hele befolkningen. Regjeringen vil derfor gi Den Norske Turistforening 50 prosent av overskuddet fra en enkelt lottotrekning i 2018.

Kulturdepartementet sender fredag forslag til endring i pengespilloven § 10 på høring. Endringen skal muliggjøre et unntak fra den ordinære tippenøkkelen slik at det i løpet av 2018 kan arrangeres en lottotrekning hvor inntil 50 prosent av overskuddet, oppad begrenset til 15 millioner kroner, går direkte til Den Norske Turistforening som en jubileumsgave.

--Den Norske Turistforening gjør et fantastisk arbeid for folkehelsen ved å legge til rette for gode, sunne opplevelser i naturen og nærmiljøet. Friluftsliv i nærmiljøet er en viktig arena for aktivitet, det er lav terskel for å delta og det kreves lite av utstyr. Det å gå tur er det de fleste sier at de ønsker å gjøre for å være mer fysisk aktive. I tillegg appellerer naturen til noe grunnleggende i oss. Den gir oss livsglede, og hjelper oss med å gjenskape mental balanse i en hektisk hverdag. Derfor er DNTs innsats så viktig, og det er en glede å gi denne gaven, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS