Norske foreldre bruker oftere smarttelefoner og nettbrett enn barna deres ved middagsbordet
Ny undersøkelse viser at mange barnefamilier driver med andre ting enn kun mat under middag. (Illustrasjonsfoto)

Norske foreldre bruker oftere smarttelefoner og nettbrett enn barna deres ved middagsbordet

Halvparten av norske barnefamilier bruker smarttelefoner, nettbrett eller ser på TV under middagen. Likevel er det oftere at foreldrene sitter med ansiktet i skjermen enn barna. Dette kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov for Dolmio.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 28.05.2017 03:45

Teknologi som smarttelefoner, nettbrett og TV er velkjente «gjester» ved middagsbordet hos mange norske barnefamilier. Men, hvis man tror at det er barna som har vanskeligst for å legge vekk teknologien tar man feil. 34 prosent av voksne i familien sjekker nemlig gjerne SMS’er, mailer eller surfer på mobilen under middagen. Av barna er det 27 prosent som har med teknologien til bords. I 37 prosent av norske barnefamilier har både barna og de voksne med seg teknologien når de samles til middag. 
 
Norske foreldre syntes at teknologi under middagen påvirker stemningen negativt. Hele tre av fire ville foretrukket middagen uten forstyrrelser fra mobiltelefoner, nettbrett eller TV. I tillegg sier åtte av ti at de er enige i at familien får pratet mindre sammen dersom de tillater teknologi ved middagsbordet. 
 
Ny app kan være løsningen
I forbindelse med den nye nordiske undersøkelsen, har DOLMIO lansert en ny app som skal hjelpe norske familier med å få tilbake den gode kvalitetstiden rundt middagsbordet.
 
--De fleste norske familier har en travel hverdag, med nettbrett og smarttelefoner som følger de overalt. Undersøkelsen viser at det helt klart er vanskelig for både foreldre og barn å skru den av når de samles rundt middagsbordet. For å kunne hjelpe familiene med å få tilbake kvalitetstiden, har vi lansert en app som pauser teknologibruken mens de spiser, sier Ylva Freiesleben, Nordic Corporate Affairs i Mars Nordics som eier DOLMIO.
 
Appen heter «DOLMIO PEPPER HACKER» og er tilgjengelig for nedlastning til alle av familiens teknologiske enheter. Appen funker sånn at familien legger inn hvor mange minutter de ønsker å ha sammen uten noen form for teknologi, f.eks. under familiens middag. Hvis noen rører nettbrettet eller smarttelefonen avløser det en høy alarm.

(Pressemelding fra DOLMIO PEPPER HACKER)


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS