Konseptvalgutredning om Tromsbanen
Kirsti Bergstø, stortingsrepresentant for Finnmark SV, ønsker konseptvalgutredning av Tromsbanen i første planperiode i Nasjonal transportplan. (Arkivfoto)

Konseptvalgutredning om Tromsbanen

SV ønsker konseptvalgutredning av Tromsbanen i første planperiode for kommende Nasjonal transportplan.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 04.05.2017 20:00

Representantforslag fra SV-representanter i nord om Tromsbanen. 

Torgeir Knag Fylkesnes og Kirsti Bergstø, stortingsrepresentanter for Troms og Finnmark SV, har fremmet et representantforslag på Stortinget, om at Stortinget skal be regjeringen igangsette en konseptvalgutredning av Tromsbanen i første planperiode for kommende Nasjonal transportplan.

--Nord-Norge har et fantastisk potensial for økt verdiskaping og nye arbeidsplasser. Samtidig har regionen store avstander og få CO2-frie transportalternativer. Skal det nordnorske potensialet realiseres, er det behov for infrastruktur, blant annet for å frakte produkter ut i markedene. En jernbane vil kunne gi nye muligheter for flere arbeidsplasser gjennom at det utvikles tung infrastruktur for gods, noe som vil gjøre det enklere å utvikle ny industri og rask adgang til markeder for ressursene i havet. Samtidig kan innbyggerne i Nord-Norge få et reisealternativ fritt for CO2-utslipp, skriver Torgeir Knag Fylkesnes og Kirsti Bergstø i begrunnelsen for forslaget. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS