Strifeldt ønsker salg av bensin- og dieselbiler etter 2025
Bengt Rune Strifeldt fra Finnmark FrP ønsker salg av bensin- og dieselbiler etter 2025. (Illustrasjonsfoto)

Strifeldt ønsker salg av bensin- og dieselbiler etter 2025

Bengt Rune Strifeldt fra Finnmark FrP er en av representantene som har fremmet forslaget på Stortinget.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.04.2021 20:00

Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP, er en av representantene på Stortinget bak forslaget om at regjeringen skal legge til rette for fortsatt salg av bensin- og dieselbiler i det norske markedet også etter 2025.

Det er Morten Stordalen, Bård Hoksrud, Hans Andreas Limi, Terje Halleland, Gisle Meininger Saudland, Tor Andre Johnsen, Bengt Rune Strifeldt og Sylvi Listhaug som har fremmet representantforslaget om å legge til rette for salg av bensin- og dieselbiler også etter 2025. 

--For mange bilister er ikke elbilen et alternativ uten at man gjør hverdagen betydelig vanskeligere. Stortinget har allikevel satt en målsetting om at det bare skal selges kjøretøy med alternativ energi fra 2025. For folk bosatt utenfor byområdene vil dette ikke være mulig. Forslagsstillerne er videre opptatt av konkurranse og mener at teknologimonopol ikke er veien å gå. Forskjellige teknologier må få konkurrere, så kan den enkelte få treffe sine valg uten politisk ensretting. Her er det også grunn til å fremheve at bensin- og dieselbiler fortsatt vil være godkjent for salg i sine produsentland uavhengig av norske målsettinger. Et særskilt forbud mot nysalg av konvensjonelle biler i Norge vil være uholdbart. Det har representantene fra Fremskrittspartiet skrevet i begrunnelsen for forslaget. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS