Ligger an til å få 1,52 milliarder kroner igjen på skatten
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark ber skatteyterne sjekke at opplysningene stemmer.

Ligger an til å få 1,52 milliarder kroner igjen på skatten

Det er flere personer som får igjen på skatten enn antallet som blir skyldig i fylket, viser de foreløpige tallene fra Skatteetaten.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.04.2021 11:00

Skattemeldingen har blitt sendt ut til 222 000 skattytere i Troms og Finnmark.

--Husk å sjekke at opplysningene stemmer og fyll ut det som mangler, slik at du betaler riktig skatt, oppfordrer skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

I Troms og Finnmark viser de foreløpige tallene at 131 000 personer ligger an til å få i gjennomsnitt cirka 12 000 kroner tilbake på skatten. 44 000 personer ligger an til å få i gjennomsnitt cirka 17 000 kroner i restskatt, ifølge tall fra Skatteetaten. 

Skattemeldingen til lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende ble sendt ut mellom 16. mars og 7. april. Selv om skattemeldingen er forhåndsutfylt, er den ikke ferdigutfylt. Det vil være informasjon som du selv må fylle inn, for eksempel om fradrag, ekstra inntekter eller verdier i andre land. Det er derfor viktig at du sjekker at opplysningen er korrekte.

Endelig beregning kommer i skatteoppgjøret
Tallene i skattemeldingen er ikke den endelige fastsettingen av skatt. Etter skattemeldingen er levert blir den behandlet av Skatteetaten. Du mottar skatteoppgjøret når Skatteetaten er ferdig med behandling av skattemeldingen din. Hvis de forhåndsutfylte opplysninger i skattemeldingen var korrekte og du hadde ingen ekstra verdier eller fradrag å føre inn, blir resultatet mest sannsynlig likt det som står i den foreløpige beregningen. Skattedirektøren forteller at de fleste lønnstakere og pensjonister vil få skatteoppgjøret sitt i april, mai eller juni.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS