FrP ønsker en helhetlig havbruksforvaltning
Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP. (Arkivfoto)

FrP ønsker en helhetlig havbruksforvaltning

Stortingsrepresentanten til Finnmark FrP er en av representantene som har undertegnet forslaget
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.03.2021 05:25

Bengt Rune Strifeldt, stortingsrepresentant for Finnmark FrP, er en av representantene bak forslaget om å sikre en mer helhetlig havbruksforvaltning. 

Stortingsrepresentanter fra FrP ønsker at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om å sikre en mer helhetlig og effektiv havbruksforvaltning, etter modell fra olje- og gassektoren.

Det er representantene Sivert Bjørnstad, Bengt Rune Strifeldt, Terje Halleland, Roy Steffensen og Helge André Njåstad som har fremmet representantforslaget. 

--Det er grunn til å tro at produktiviteten vil fortsette å falle om ikke det kommer tiltak som vil forenkle og effektivisere havbruksforvaltningen. Dette er også en utfordring for næringens fremtid i Norge. Oppdrettsselskapene har blitt globale og har muligheter til å flytte produksjon til andre land basert på politiske og andre rammebetingelser. Et vanskelig manøvrerbart forvaltningssystem i Norge kan friste til utflytting av produksjonen, har forslagsstillerne skrevet som en del av begrunnelsen for forslaget. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS