Departementet er ikke med som partshjelp for Nordkapp kommune
Klima- og miljødepartementet bidrar ikke for Nordkapp kommune i rettssaken mot Scandic. (Illustrasjonsfoto)

Departementet er ikke med som partshjelp for Nordkapp kommune

Nordkapp kommune har fått tilbakemelding fra Klima- og miljødepartementet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 26.03.2021 09:37
Sist oppdatert : 26.03.2021 09:40

Klima- og miljødepartementet vil ikke være part eller bidra med partshjelp i stevningen Scandic har rettet mot Nordkapp kommune. 

I januar sendte ordføreren i Nordkapp er brev til Klima- og miljødepartementet om partshjelp etter at Scandic stevnet kommunen.

Ordfører mener saken om adkomstavgift på Nordkapp er prinsipiell og av nasjonal interesse. Derfor har kommunen skrevet brev til en rekke organisasjoner og departement med spørsmål om partshjelp.
Jan Olsen (SV) har i intervju med Radio Nordkapp tidligere i vinter sagt at det hadde vært mest naturlig at Scandic stevnet staten som har fastsatt regelverket og ikke en liten kommune.

--Klima- og miljødepartementet har ansvaret for friluftsloven og således interesse i avklaringer knyttet til forståelse av regelverket på generelt grunnlag. Departementet har likevel, etter en helhetlig vurdering av saken slik den står nå, ikke funnet det hensiktsmessig å tre inn som partshjelper på det nåværende tidspunkt, har Klima- og miljødepartementet skrevet i et brev til Nordkapp kommune. 

I mai blir det rettsak i Hammerfest tingrett. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS