Cirka 500 påmeldte til Ombordfryst 2021
Fabrikktråleren «Ramoen» på fiske i Norskehavet. (Foto: Odd Kristian Dahle)

Cirka 500 påmeldte til Ombordfryst 2021

En sjømatanalytiker i Nordea tror havfiskeflåten vil klare seg bedre enn kystflåten i et utfordrende torskeår. Det er ett av temaene på Ombordfryst 2021.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.03.2021 23:30

Ombordfryst 2021 blir historisk. For første gang blir konferansen arrangert digitalt. 

Ombordfryst 2021 blir arrangert torsdag 4. mars. Arrangørene Norges sjømatråd, Fiskebåt og Nordea har fastslått at den havgående flåten slår an som konferansetema i 2021. Påmeldingene har strømmet inn og onsdag formiddag var det nærmere 500 personer som hadde meldt seg på den digitale konferansen. 

På programmet står hele 21 ulike bidragsytere med til dels helt ulik bakgrunn. En av foredragsholderne er Finn-Arne Egeness, sjømatanalytiker i Nordea. 

--Prisen på torsk er under press. I februar falt prisen på fersk torsk til fisker nærmere 30 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Det skjer fordi kvotene er økt og godt betalte markeder er midlertidig borte på grunn av koronapandemien. På Ombordfryst skal jeg belyse noen faktorer som viser hvorfor havfiskeflåten vil klare seg bedre enn kystflåten i et utfordrende torskeår, sier Finn-Arne Egeness i forkant av konferansen. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS