Nordkyn Kraftlag har funnet én feil
Nordkyn Kraftlag befarer linjer, linjer på store avstander for å finne feil. (Illustrasjonsfoto)

Nordkyn Kraftlag har funnet én feil

Uvisst når alle abonnentene på Nordkyn har strømmen tilbake.
Radio Strømlaus
Raymond Elde
Publisert : 23.02.2021 15:39
Sist oppdatert : 24.02.2021 09:43

tirsdag kl. 22:45
--Feilen som vi hadde funnet er utbedret, men dessverre får vi fortsatt ikke lagt inn strømmen. Feilsøking fortsetter med full styrke. Vi gjør vårt ytterste for å få strømmen tilbake så fort som mulig.

tirsdag kl 18:50
--Reparasjonen tar lengre tid enn forutsatt. De er nå igang så vi håper det ikke er så altfor lenge før de er ferdig, skriver Nordkyn Kraftlag på Facebook.

tirsdag kl 16:30
--Vi har funnet en feil på fjellet som de er i gang med å reparere. Vi håper selvsagt at det er kun denne. Ut fra dette har vi et håp om at strømmen er tilbake innen 2 timer, men som sagt så kan vi ikke garantere dette, skriver Nordkyn Kraftlag på Facebook.

tirsdag klokken 15:45
Nordkyn Kraftlag har tre lag ute for å finne feilen på hovedstrømforsyningen til Nordkyn.

--Vi har jobbet ut fra en teori at feilen er på fastlandet mellom Adamselv og Hopseide etter at vi hadde befart linja på Nordkynhalvøya i går kveld og natt til tirsdag. I dag har vi gjort nye målinger, så nå er vi mer usikker og søker på nytt etter feil rundt Hopseide. Det sier Håvard Pedersen, elverkssjef i Nordkyn Kraftlag SA, til Radio Nordkapp. 

Elverkssjefen vil ikke si noe om når strømmen er tilbake på hele Nordkyn. 

--Heldigvis har det kommet litt snø på fjelltoppene, slik at vi kan bruke scooter. Hadde det vært for én måned siden måtte vi ha gått 85 kilometer til fots, sier Pedersen. 

--Nabokraftlagene stiller gjerne opp. Problemet er transport av aggregat og mannskap til Nordkyn når mange veger er stengt, sier Pedersen. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS