Krever torsk til Nordkapp
Vest-Finnmark rådet, mener blant annet Nordkapp skal ha mer torsk fra plikttrålerne. (Illustrasjonsfoto)

Krever torsk til Nordkapp

Vest-Finnmark rådet, har sendt brev til representantene i Stortingets næringskomité og på Nord-Norge-benken samt fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.02.2021 15:45

Kvoten etter tidligere trålere hjemmehørende i Honningsvåg og Hammerfest må levere i Nordkapp og Hammerfest. Det krever Vest-Finnmark rådet. 

--Vest-Finnmark rådet stiller seg bak forslagene til endring i leveringspliktforskriften fra de seks pliktkommunene Lebesby, Berlevåg, Båtsfjord, Skjervøy, Hammerfest og Vestvågøy, har rådet vedtatt. 

Vest-Finnmark oppfordrer Stortinget, og da særlig representantene i Stortingets næringskomité og på Nord-Norge-benken samt fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, til å ta initiativ til videre dialog med de berørte partene i denne saken, herunder tilgodesette pliktkommuner og berørte regioner.

Hammerfest kommune og Nordkapp kommune er såkalte pliktkommuner som er tilgodesett med vilkår i Leveringspliktforskriften for torsketrålerne. Det er en forpliktelse som ble fastsatt i 2003, men som av forskjellige regjeringer er blitt mer og mer uthullet. 

Vest-Finnmark rådet mener plikttrålerne i svært liten grad har oppfylt formålsparagrafen, som sier at kvotene skal skape sysselsetting og verdiskapning.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS