Bra fiske i forrige uke
Godt fiske i Finnmark, ifølge Fiskets Gang. (Illustrasjonsfoto)

Bra fiske i forrige uke

Fiskets Gang fra Norges Råfisklag.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 22.02.2021 21:59

Godt vær med kald østavind fram mot helgen bidrog til den beste fiskeuken så langt i år for kystflåten. I helgen ble det økende vind og mye landligge for de minste båtene.

--Det økte kvantumet førte også til press i ferskmarkedet og kapasitetsproblem knyttet til transport og bemanning for mange av kjøperne. Torskekvantumet nådde en topp så langt i år med 13 400 tonn, med størst kvantum levert i Vesterålen. Fremdeles labert fiske i Lofoten, Det har Norges Råfisklag skrevet i Fiskets Gang for perioden mandag 15 til søndag 21. februar 2021. 

Snittprisen i uke syv i år er 24,33 per kilo, ned to kroner sammenlignet med uken før. Snittprisen tilsvarende uke i fjor var 34,83. 

I Øst-Finnmark ble den største torskefangsten levert av en tråler i Båtsfjord med 133 tonn torsk. Flest båter som leverte i øst var også i Båtsfjord med 24 linebåter der toppfangsten var 13,8 tonn. 

I Vest-Finnmark var det størst fisketrykk mellom Sørøya og Havøysund. I Breivikbotn var det 38 juksabåter som leverte i forrige uke der 2 900 kilo torsk var den største fangsten. I Havøysund var det også 38 juksabåter med 4 200 kilo som topp. 

På Magerøya er det mest aktivitet i Skarsvåg og Nordvågen. Åtte garnbåter leverte i Nordvågen med 5 300 kilo torsk som maks, mens Skarsvåg melder om 2 200 kilo som best fra til sammen ti båter. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS