Alfred serverte karbonade og øl
Alfred Johnsen serverte karbonade for at gjestene skulle få øl på 70-tallet i Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Alfred serverte karbonade og øl

Alfred Johnsen tror ikke det blir i Norge slik det var i Nordkapp på 70-tallet.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.01.2021 17:39

Serveringsstedene som tilbyr mat kan fra fredag tilby alkoholholdig drikke til maten. Det var Fremskrittspartiet i Stortinget som fikk opposisjonen med på et forslag om å oppheve den nasjonale skjenkestoppen i kommuner med lav smitte. 

Helse- og omsorgsdepartementet følger nå opp Stortingets flertallsvedtak. Forslaget spesifiserer ikke hvilke tidspunkt alkoholserveringen skal skje innenfor. Departementet har derfor valgt å følge FHIs anbefaling fra 14. januar om å innføre samme tiltak som var gjeldende nasjonalt før skjenkestoppen ble innført 4. januar. Det vil si at det blir skjenkestopp ved midnatt, og gjester kan ikke slippes inn etter kl. 22.00. Alkoholservering kan kun skje i sammenheng med matservering.

Alfred Johnsen drev Lagunen i Nordkapp på 70-tallet. Han serverte karbonade til gjester slik gjestene som ville det kunne få kjøpt øl. 

--Vi fikk servere alkohol kun til spisegjestene. Vi bar karbonadesmørbrødet ut og inn. Gjestene var ikke interessert i karbonaden, de ville ha øl. Det sier Alfred Johnsen til Radio Nordkapp. 

Johnsen forteller at både ansatte og gjestene flirte av praksisen i Nordkapp på 70-tallet.  Johnsen nekter å tro at de neste ukene i Norge blir slik det var i Honningsvåg på 70-tallet. 

--Dette er avleggs. Vi får ikke dette tilbake, slår Johnsen bombastisk fast. 

I dag er Alfred Johnsen pensjonist i Tromsø. Han mener skjenkestoppen har vært tragisk for Tromsø by. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS