Vil ha bort monopol
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen. (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Vil ha bort monopol

Ingalill Olsen har fått svar på spørsmålet om agnkvoten.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 14.01.2021 01:35

Fiskeriministeren vil ha bort monopol og derfor halverte han agnkvoten. 

Det var Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, som stilte et skriftlig spørsmål til fiskeriministeren om hvorfor agnkvoten var halvert? 

--Formålet med å gi disse agnkvotene til Fiskernes Agnforsyning, har vært å sikre agn med høy kvalitet til en lav pris. Kvotene har årlig blitt trukket fra totalkvoten til sild, sei og makrell, og øremerkes Fiskernes Agnforsyning. En slik form for subsidiering av virksomheten i Fiskernes Agnforsyning, som med noen unntak har monopol på omsetning av agn i Nordland og Troms og Finnmark, har ikke lenger etter mitt syn en særlig god begrunnelse. Det har fiskeri- og sjømatmininister Odd Emil Ingebrigtsen (H) skrevet i svaret. 

--Det er imidlertid ikke tatt en endelig beslutning om videreføring eller ikke av agnkvotene. Vi har i denne omgang halvert agnkvotene for 2021, og vil i løpet av året vurdere om ordningen skal videreføres eller ikke. I dette arbeidet vil vi se nærmere på hvorvidt og i hvilken grad denne ordningen kommer fiskerne direkte til gode, har Ingebrigtsen skrevet. 

Hele spørsmålet og svaret


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS