Ingen problem med elbil i minus 30
Såle Frydenlund, i Norsk Elbilforening besøkte Honningsvåg.

Ingen problem med elbil i minus 30

Det er test av elbil i Finnmark og Honningsvåg ble besøkt.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 13.01.2021 13:33

Norsk Elbilforening hadde ingen problem med den billigste bilen og den bilen med kortest rekkevidde da de kjørte igjennom Tanadalen i nesten minus 30 på tirsdag. 

Turen var en del av elbiltesten til Norsk Elbilforening. Testen gjennomføres denne uken på strekningen Kirkenes- Nordkapp- Tromsø. 

--Jeg var litt spent da jeg så værmeldingen. Minus 20 er ikke noe problem, men det gikk også fint i minus 30 fra Tana til Karasjok, sier Såle Frydenlund, i Norsk Elbilforening til Radio Nordkapp.!Lynladeren i Honningsvåg og elbilene fra elbilforeningen

--Det var viktig for oss å gjennomføre testen i Finnmark etter at det nye ladenettverket til kraftlagene er på plass. Mange sentrale strøk er blitt vant til bruk av elbil. Jeg tror det nå vil komme raskt også i Finnmark når lynladerne er her, sier Frydenlund.

Vintertesten og artiklene fra turen til Nordkapp, skal også utgis på tysk og England. 

--Når pandemien er over vil det komme mange turister hit med elbil. De vil først og fremst lade der de overnatter, men etter hvert må ladenettverket bygges ut ytterligere. Ikke minst vil det være behov for lading der man tar seg en matbit, sier Frydenlund.

Dette er disse fem bilene som er med på turen: Citroën ë-C4. Volkswagen ID.3. Polestar 2. BMW iX3. Porsche Taycan 4S.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS