Regjeringen forlenger permitteringsperioden
I Nordkapp var det høy ledighet før julen 2020. (Arkivfoto)

Regjeringen forlenger permitteringsperioden

Regjeringen har tidligere utvidet permitteringsperioden fra 26 til 52 uker.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.01.2021 01:24

Regjeringen foreslår å forlenge permitteringsperioden til 1. juli. Retten til dagpenger forlenges også for alle dagpengemottakere, slik at de som nærmer seg sin maksgrense kan beholde dagpengene til 1. juli.

Bedrifter som når maksimal permitteringsperiode på 52 uker i løpet av våren får nå muligheten til å ha arbeidstakerne permitterte fram til 1. juli.

--Enkelte bedrifter som har permitterte ansatte i dag har gode muligheter for å hente dem tilbake senere, selv om behovet for bemanning er redusert i en periode. Med denne forlengelsen sørger vi for at bedrifter ikke må gå til oppsigelser kort tid før jobbene kan komme tilbake som resultat av at vaksineringen av befolkningen gjennomføres, sier arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding. 

Regjeringen har tidligere utvidet permitteringsperioden fra 26 til 52 uker.

--Vi har hele tiden sagt at vi vurderer nødvendige tiltak fortløpende. Etter hvert som koronapandemien har utviklet seg har vi ved flere anledninger forlenget permitteringsperioden. Nå er det fornuftig med en ytterligere forlengelse, sier arbeids- og sosialminister Henrik Asheim.

Høy ledighet ved inngangen til julen 
Ved inngangen til julen var det 100 arbeidssøkende i Nordkapp og det er seks prosent av arbeidsstyrken.

Ledigheten var på det høyeste i april 2020 med 217 personer, etter at pandemien slo til. Det gikk langsomt nedover til juli. Ledigheten har økt i høst fram til november og da var det 113 ledige i Nordkapp, ifølge tall fra NAV. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS