Forlenger kompensasjonsordningen ut april
Næringsminister Iselin Nybø. (Foto: Marte Garmann)

Forlenger kompensasjonsordningen ut april

Samme støttenivå som i januar og februar, ifølge Nærings- og fiskeridepartementet.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.01.2021 05:36

Regjeringen forlenger kompensasjonsordningen som skal gi hjelp til bedrifter som er rammet av koronapandemien, med to måneder. 

Støttenivået blir på 80 prosent, det samme som i januar og februar.

--Det er fortsatt veldig usikkert hvordan smittesituasjonen og smitteverntiltakene blir utover våren. For å gi økt trygghet og forutsigbarhet for næringslivet, forlenger vi kompensasjonsordningen for månedene mars og april, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding. 

For å sikre forutsigbarhet, likebehandling over tid og automatikk i saksbehandlingen, vil ordningen i hovedsak være lik som for de foregående månedene. Omsetningsfallet må være på 30 prosent eller mer og de får dekket inntil 80 prosent av de faste, uunngåelige kostnadene.

--Støtten bedriftene får, øker i takt med omsetningsfallet, det vil si at større omsetningsfall gir mer støtte til de hardest rammede bedriftene. Når smitteverntiltakene nå blir strengere og gir større omsetningsfall, blir også støtten økt, sier næringsministeren.

Serveringsbransjen 
De nye smitteverntiltakene som kom denne uken har særlig rammet serveringsbransjen hardt.

--Kompensasjonsordningen treffer serveringsbransjen godt: i perioden mars til september var serveringsbransjen nest største mottager, nest etter overnattingsbransjen. Kompensasjonsordningen er bred, og skal treffe alle som er truffet av pandemien, sier næringsministeren.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS