Hurtigruteanløp annenhver dag
Det blir flere hurtigruteanløp i vinteren langs kysten. (Arkivfoto)

Hurtigruteanløp annenhver dag

Fem skip skal seile strekningen Bergen-Kirkenes fra 2021.
Hurtigruten
Raymond Elde
Publisert : 04.12.2020 16:00

Fra 2021 blir det hurtigruteskip om lag annenhver dag mellom Bergen og Kirkenes. Da skal fem av elleve skip være tilbake i rute.

--Jeg er glad for endelig å kunne presentere positive nyheter for kystruten. Gjennom konstruktive forhandlinger med leverandørene, er det nå klart at Hurtigruten vil seile med fem skip på strekningen Bergen-Kirkenes i første kvartal 2021. Det sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding

Samferdselsdepartementet har fremforhandlet tilleggsavtaler med de to leverandørene som innebærer at statens vederlag til Hurtigruten øker med 14,1 mill. kroner til 67,6 mill. kroner per måned i første kvartal mot at selskapet nå øker produksjonen fra to til fem skip i drift. Havilas skip er forsinket fra verftet i Tyrkia og vil ikke være seilingsklare i løpet av kvartalet. Havila forklarer forsinkelsene fra verftet med covid-19. Vederlaget til Havila halveres i første kvartal 2021.

Hurtigruten har siden slutten av oktober kun seilt med to skip på strekningen Bodø-Kirkenes. Departementet vil fortsette dialogen med aktørene fremover og kommer tilbake til kystrutedriften for perioden etter mars 2021.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS