Fem skip på kystruten Bergen – Kirkenes
Johnny Hansen, forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund og leder av Godsalliansen.

Fem skip på kystruten Bergen – Kirkenes

Budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og FrP sikrer flere hurtigruteskip i rute, og seilingsmønsteret blir Bergen – Kirkenes.
Statsbudsjettet 2021
Raymond Elde
Publisert : 02.12.2020 23:30

Budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og FrP sikrer fem skip på kystruten Bergen – Kirkenes. 

Det har vært debatt i høst om antall skip og seilingsmønsteret til Hurtigruten etter reduksjon av tilbudet på grunn av koronapandemien. 

I dag er det kun «Kong Harald» og «Polarlys» som trafikkerer strekningen mellom Bodø og Kirkenes, noe som medfører at det er skip hver tredje dag på nord fra Honningsvåg.

Godsalliansen er fornøyd med drift av kystruten langs hele seilingsruten fra Kirkenes til Bergen.  Godsalliansen har vært tydelig på at det er svært viktig for godstransporten i Norge at kystruten sikres drift langs hele seilingsruten mellom Krikenes og Bergen. I budsjettforliket styrkes kjøpet av transporttjenester med 15 millioner kroner som sikrer fem skip langs hele seilingsruten, til tross for koronapandemien.

--Dette er viktig for at godstransporten langs kysten holdes i gang til normalsituasjonen igjenopprettes. Ved å sikre seiling langs hele seilingsruten, unngår vi forsinkende og fordyrende omlasting som hadde ført til at godset sannsynligvis hadde gått langs veien. Det sier Johnny Hansen, forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund og leder av Godsalliansen, i en pressemelding






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS