Å reise hjem til jul kan være nødvendig
Det kan være nødvendig å reise hjem til jul, ifølge Kunnskapsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, og Utenriksdepartementet. (Illustrasjonsfoto)

Å reise hjem til jul kan være nødvendig

Regjeringen fraråder unødvendige reiser innenlands, men juleturen kan være nødvendig.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 28.11.2020 21:45

Som regel er det mange som reiser hjem til Nordkapp i forkant av julehøytiden. 

Regjeringen fraråder unødvendige reiser innenlands, men å reise hjem til jul kan være en nødvendig reise for den enkelte. Det er ikke karanteneplikt på reiser innad i Norge, og derfor heller ikke røde områder. Det melder Kunnskapsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, og Utenriksdepartementet i en felles pressemelding

Innreiserekarantene
Du skal være i innreisekarantene i ti døgn etter ankomst fra et land eller område som er rødt, det vil si har et høyt antall smittede. 

Det er en rekke unntak fra kravet om innreisekarantene. 

For å begrense importsmitte har regjeringen innført en ordning med karantenehotell. Personer som er i innreisekarantene skal som hovedregel oppholde seg på karantenehotell, dette gjelder også for norske statsborgere. Det er noen viktige unntak. Ordningen innebærer ingen endringer om hvem som skal være i innreisekarantene, og karantenetiden er fortsatt ti døgn etter innreise.

Studenter i utlandet
Utenlandsstudenter, som før studiene var bosatt i Norge, vil ofte fortsatt være folkeregistrert i Norge i studietiden. De anses da også som bosatt i Norge og kan være i karantene på et egnet sted, for eksempel hjemme hos foreldrene sine. De trenger ikke bo på karantenehotell. 

Norske studenter som studerer i et annet nordisk land kan også være i karantene hos for eksempel foreldrene sine, selv om de har registrert flytting fra Norge. Heller ikke disse trenger å bo på karantenehotell.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS