Troms og Finnmarks innbyggere sliter med vanene
Syv av ti tromsværinger og finnmarkinger skulle ønske de hadde en sunnere livsstil. (Illustrasjonsfoto)

Troms og Finnmarks innbyggere sliter med vanene

Vi vil, men får det ikke alltid til. Bakgrunnen er sammensatt.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.11.2020 15:45

Majoriteten av Troms og Finnmarks befolkning skulle ønske de trente mer eller spiste sunnere. Det er mange årsaker til at vi ikke får det til, men partneren vår kan være en viktig del av forklaringen.

Syv av ti tromsværinger og finnmarkinger skulle ønske de hadde en sunnere livsstil, ifølge en spørreundersøkelse nylig gjennomført av YouGov for Herbalife Nutrition.

--Vi vil, men får det ikke alltid til. Bakgrunnen er sammensatt, men menneskene du omgir deg med kan påvirke hvor sunn du er. I disse spesielle tider er vi jo ekstra mye hjemme, og når vinteren nå kommer, blir det enda mer innetid. Tenk derfor gjennom hvordan du påvirker og påvirkes av de rundt deg, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i ernæringsselskapet Herbalife Nutrition, i en pressemelding. 

Blant de spurte i fylket som er i parforhold, føler 60 prosent at partneren påvirker helsen deres. Bergmann understreker at kvinner og menn har ulike syn på saken.

Dårlig kosthold ødelegger for partneren
Spiser du usunt, kan det være negativt for den du er sammen med. 14 prosent av spurte tromsværinger og finnmarkinger i parforhold oppgir at de spiser mer usunn mat som følge av partnerens dårlige kosthold.

--Generelt i Norge oppgir flere kvinner enn menn at de har et sunt kosthold, og det er betraktelig flere kvinner som mener de vet hva sunn mat faktisk er. Menn, på sin side, føler seg i større grad forvirret av kostholdsråd fra media, myndigheter og lignende. Dette kan være med å forklare hvorfor menn får en større helsemessig gevinst av å finne kjærligheten enn motsatt, påpeker Bergmann.

Blir sur av å bli tilbudt snacks
Tromsværinger og finnmarkinger har også blitt spurt hva de synes om at partneren tilbyr dem godteri eller usunn snacks i hverdagen. 19 prosent svarer at det er irriterende, fordi det frister å spise det. På landsbasis er det slik at kvinner misliker det i høyere grad enn menn.

--Det er nok ikke tilfeldig at kvinner blir mer irriterte enn menn av å bli tilbudt snacks. Flere kvinner enn menn sliter med småspising av usunn snacks mellom måltider, og flere kvinner enn menn ønsker å redusere inntaket av søtsaker, sier Bergmann. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS