Mer netthandel med koronatiltak
Flere har handlet over internett etter at koronapandemien traff Norge. (Illustrasjonsfoto)

Mer netthandel med koronatiltak

Til tross for meldinger om økt netthandel har butikker i Nordkapp hatt en god start på julehandelen.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.11.2020 03:45

Statistikk for bruk av internasjonale betalingskort viser at nordmenn handlet mer på nettet, og mindre ellers, med slike kort i 3. kvartal 2020 enn ett år tidligere.

Koronatiltakene gjennom 2020 ser ut til å ha påvirket nordmenns handlemønster med internasjonale betalingskort også i 3. kvartal 2020. Internasjonale betalingskort er de kortene vi bruker til å handle på internett, mens flere typer kort brukes i for eksempel fysiske butikker.

I alt ble det utført 230 millioner transaksjoner med norske internasjonale betalingskort i 3. kvartal 2020, for totalt 93 milliarder kroner. Dette er åtte prosent færre transaksjoner og 16 prosent mindre omsetning enn ett år tidligere, ifølge Statistisk sentralbyrå

Mer enn 50 prosent av disse transaksjonene ble registrert over internett i 3. kvartal 2020, mot bare 38 prosent ett år tidligere. I alt utførte nordmenn betalinger for 47 milliarder kroner med internasjonale betalingskort mot norske og utenlandske nettsteder i 3. kvartal 2020, fordelt på 128 millioner betalinger medregnet Vipps-betalinger. Dette er 33 prosent flere betalinger for et ni prosent større beløp enn i 3. kvartal 2019. Netthandelen med kortene var også større enn i kvartalet før.

Lokal handel 
Honningsvåg Handel og Industriforening (HHI) er en av handelsstandsforeningen som over lang tid har minnet befolkningen på hvor viktig det er å bruke lokalt næringsliv. I forbindelse med julehandelen arrangerer HHI blant annet et gullotteri der det er mulig å vinne gavekort på 10 000 kroner. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS