Har utlyst 25. konsesjonsrunde
Nye utvinningstillatelser blir tildelt i andre kvartal neste år. (Illustrasjonsfoto)

Har utlyst 25. konsesjonsrunde

Nye funn er avgjørende for den videre aktiviteten for å skape ringvirkninger, ifølge olje- og energiministeren.
Olje og gass i nord
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.11.2020 23:30

Torsdag kunngjorde Olje- og energidepartementet utlysning av 25. konsesjonsrunde. Runden omfatter ni områder, fordelt på åtte i Barentshavet og ett i Norskehavet. Departementet tar sikte på tildeling av nye utvinningstillatelser andre kvartal 2021.

--Om lag 200 000 personer er sysselsatte enten direkte eller indirekte i petroleumssektoren i Norge. Nye funn er avgjørende for den videre aktiviteten for å skape ringvirkninger, lønnsomme arbeidsplasser, verdiskaping i hele landet og inntekter til fellesskapet. Gjennomføring av 25. konsesjonsrunde er en direkte oppfølging av Granavolden-plattformen og Stortingets ønske, sier olje- og energiminister Tina Bru (H) i en pressemelding. 

Tildeling av nytt leteareal skjer gjennom to likestilte konsesjonsrunder. Nummererte runder foregår i de minst kjente leteområdene. Det vil i dag i praksis si deler av Barentshavet og enkelte områder i Norskehavet. Areal i de mest kjente leteområdene tildeles i TFO-rundene (tildeling i forhåndsdefinerte områder), som skjer årlig.

Selskapenes søknadsfrist er satt til 23. februar 2021. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS