Ørjan Olsvik blir smittevernekspert for Hurtigruten
Ørjan Olsvik, professor i medisinsk mikrobiologi ved UiT Norges arktiske universitet, skal styrke Hurtigrutens medisinske team og gi selskapet råd om smittevern.

Ørjan Olsvik blir smittevernekspert for Hurtigruten

Hurtigruten styrker staben for smittevern og har engasjert Ørjan Olsvik.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 21.11.2020 15:45

Ørjan Olsvik, professor i medisinsk mikrobiologi ved UiT Norges arktiske universitet, skal forsterke Hurtigruten smittevernkompetanse og sikre tryggest mulige seilinger.

Olsvik har i mer enn et tiår vært ansatt ved det anerkjente US Centers for Diseases Control and Prevention (CDC) og har vært tilknyttet Verdens helseorganisasjon (WHO) og Verdensbanken. Han har også vært konsulent for FN, NATO, og for det norske forsvarets medisinske tjenester under Ebola-utbrudd i Afrika.

Olsvik har bred erfaring fra bekjempelse av smitteutbrudd på cruiseskip.

--Vi er stolte av å forsterke det medisinske apparatet vårt gjennom å knytte oss til en slik autoritet på smittevern. Sikkerheten til gjester og mannskap om bord, og til samarbeidspartnere og folk i alle havnene vi besøker, skal alltid være Hurtigrutens øverste prioritet, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, i en pressemelding

Ørjan Olsvik, som opprinnelig kommer fra Risøyhamn, skal kombinere en deltidsstilling som rådgiver for Hurtigruten med sin professorstilling ved universitetet i Tromsø. Han vil også ha en sentral rolle i videreopplæring av Hurtigruten-ansatte på skipene og på land.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS