Spørsmål etter båtbrannen i Kjøllefjord
Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti. (Arkivfoto)

Spørsmål etter båtbrannen i Kjøllefjord

Ingalill Olsen tar opp situasjonen rundt fiskeren David Ingilæ etter båtbrannen i Kjøllefjord.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.11.2020 01:35

Ingalill Olsen, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti, har stilt et spørsmål til fiskeriministeren etter båtbrannen i Kjøllefjord. 

-- Er det mulig å dispensere fra kravet om at mann og båt må ha vært i fiske i to år for å kunne bruke et erstatningsfartøy for å ta opp resterende kvote, og på den måten hjelpe til i en urimelig og uforskyldt situasjon for fiskeren David Ingilæ, da båten hans brant opp for kort tid siden? Det er spørsmålet Olsen har stilt fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H). 

Begrunnelse for spørsmålet: 
«Forrige helg var det en stor, dramatisk båtbrann i Kjøllefjord. 3 båter brant, deriblant MS "Polarfangst" som eies av fiskeren David Ingilæ (18). David Ingilæ hadde akkurat skaffet seg denne båten og var i god gang med linefiske etter hyse og torsk og mente han skulle greie kravet på 300.000 kr for å kvalifisere seg til krabbekvote i 2021.

Til tross for denne tragiske hendelsen har Ingilæ greid å skaffe seg et leiefartøy MS "Polarliner", hvor hensikten var å betjene lånene på båten og kunne fortsette å kvalifisere seg til krabbefisket i 2021.

For å kunne fortsette på fisket kontaktet han Fiskeridirektoratet nord som signaliserte at han etter lovverket ikke ville få tillatelse til å drifte leiefartøyet. Begrunnelsen var at han hadde stått for kort tid på blad B og båten hadde ikke vært lenge nok i fiske. Regelverket krever at mann og båt må ha vært i fiske i 2 år.» 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS