En del av befolkningen unngår kollektivtransport under koronakrisen
Flere kjører bil under koronapandemien. (Illustrasjonsfoto)

En del av befolkningen unngår kollektivtransport under koronakrisen

Tall fra Tryg Forsikring i en undersøkelse foretatt av YouGov.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.11.2020 20:00

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 34 prosent at de kjører bil oftere enn før på grunn av smittefare på kollektivtransport.

--Mange foretrekker å kjøre bil nå for å unngå smittefaren ved kollektivtransport, noe også myndighetene oppfordrer til. Tallene spriker veldig mellom by og land. I storbyene er andelen over 40 prosent, i Oslo hele 50 prosent, mens det i mer grisgrendte strøk er nede i under 20 prosent. På bunn finner vi bilister i Troms og Finnmark hvor kun 13 prosent sier de kjører oftere enn før. Det sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

I undersøkelsen, som ble foretatt av YouGov for Tryg og avsluttet i oktober, svarer hele 54 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan på grunn av potensiell smittefare.

--Også her varierer tallene veldig. I Oslo svarer 76 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan, mot kun 28 prosent i Troms og Finnmark. Tilbudet av alternativer til kollektivtransport er nok avgjørende for de fleste, men det er tydelig at mange forsøker å begrense antall kontaktpunkt der de kan, sier Brandeggen.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS